This is our old Q&A Site. Please post any new questions and answers at ask.wireshark.org.

The setting in the "View" menu do not seem to persist when using Wireshark 2. Here are the steps I am performing:

  1. From the View menu, deselect the Main Toolbar so it isn't shown
  2. Close Wireshark
  3. Open Wireshark - the Main Toolbar is back to visible. I expect the setting to persist!

I looked at the "recent" file in ...\AppData\Roaming\Wireshark\, and the gui.toolbar_main_show: gets written to the proper value (according to the view menu setting) when Wireshark is closed. However, when opened again, Wireshark ignores this setting. The view menu shows the main toolbar as checked (enabled), regardless of the contents of the "recent" file when launching the app.

I have also tried creating a custom profile, and it behaves the same way; Wireshark ignores the "recent" file when launching, and consequently the settings are not persistent.

The Wireshark Legacy performs like I think it should. It respects the settings in the "recent" file when opening. Surely I am not the only one seeing this issue.

Here is the platform that I am having the issue on:

Wireshark v2.0.5 Windows 7 Enterprise

asked 09 Aug '16, 08:25

J_Turner's gravatar image

J_Turner
715510
accept rate: 0%


This doesn't seem to be limited to the toolbar either, at least the filter and status bar items are similarly afflicted.

Anyway, the place for this if you wish to see it fixed is to raise an entry on the Wireshark Bugzilla.

permanent link

answered 09 Aug '16, 08:45

grahamb's gravatar image

grahamb ♦
19.8k330206
accept rate: 22%

OK. It seems like a rather common item, so I thought surely I must be doing something wrong. But, it sounds like it is indeed a bug. I'll put it on the Bug Tracker.

(09 Aug '16, 09:27) J_Turner
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×33
×20
×16
×13

question asked: 09 Aug '16, 08:25

question was seen: 762 times

last updated: 09 Aug '16, 09:27

p​o​w​e​r​e​d by O​S​Q​A